Baby Lasagna rasprodao koncert za četiri i po minute

16/05/2024
1 minuta čitanja
Baby Lasagna rasprodao je svoj zagrebački solo koncert, koji će se održati na stadionu Šalata u četvrtak, 12. septembra, za svega četiri i po minute, pa je organizator dodao još jedan koncert u petak, 13. septembra, objavila je agencija LAA.

Najsretnijih 4.000 fanova Baby Lasagne pokupovali su ulaznice u rekordnom roku, čime je taj nastup postao uvjerljivo najprodavaniji u historiji stadiona Šalata.

S osvojenim drugim mjestom na ovogodišnjoj Euroviziji, te kao takmičar s najviše glasove publike, Baby Lasagna je ušao u muzičku historiju.

Nakon što ovoga ljeta nastupi na velikom broju festivala u regiji i inozemstvu, za prvi samostalni cjelovečernji koncert odabrao je legendarni koncertni prostor na otvorenom u samom centru Zagreba.

Uz globalni hit “Rim Tim Tagi Dim”, kao i od prije objavljene pjesme “IG BOY” i “Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much”, Baby Lasagna će na Šalati uživo predstaviti ostatak albuma prvijenca “Demons & Mosquitos”, čiji se izlazak očekuje na jesen, javlja Hina.

Nakon što je “Rim Tim Tagi Dim” ušao u popis top 50 pjesama po slušanju na Spotifyju, singl trenutno ima poziciju na visokom petom mjestu na viralnoj ljestvici 50 globalnih hitova.

Ulaznice za drugu svirku na Šalati kreću u prodaju danas u 16 sati kroz sistem Eventim po cijeni od 25 eura.

Idina vrh