Pjanić za Gazzettu govorio o ratu u Ukrajini, odnosu sa Koemanom i mogućem povratku u Juventus

31/03/2022
1 minuta čitanja

Miralem Pjanić je dao veliki intervju za Gazzettu dello Sport u kojem je govorio o brojnim temama, od rata u Ukrajini pa do potencijalnog povratka u Juventus.

Kako kaže, rat u Ukrajini ga podsjeća na domovinu.

“Kada gledam šta se dešava u Ukrajini, sjetim se 1996. godine. Imao sam šest godina i prvi put sam se vratio u BiH. Nikada neću zaboraviti prvi prizor: američke tenkove na ulicama koji su ulijevali sigurnost našem narodu. Vojnici su me pozdravljali i dali mi slatkiše”, kazao je Pjanić za Gazzettu.

Sada, 26 godina poslije, Pjanić se nalazi u Istanbulu gdje nastupa za Bešiktaš.

“Istanbul je zaista lijep, izuzev saobraćaja. No, meni iskreno nedostaje Italija, to je moj drugi dom i bio bih sretan da se vratim. Neodlazak Italije na Svjetsko prvenstvo me pogodilo kao da sam ja Italijan”, kaže Pjanić koji je već bio na pragu povratka u Juventus.

“Nisam više mogao biti u Barceloni i raditi s Koemanom. On me nije poštovao, a Laporta je napravio pravu stvar kada je zaposlio Xavija”, kaže Pjanić.

Pjanić je istakao da se nije vratio u Juventus zbog toga što Barca ne bi dobila traženi novac.

“Meni novac nije bitan. Bitno mi je da igram i osvojim titulu. Gladan sam za pobjedama, imam iskustva, skoro 700 utakmica u karijeri. Valjda mogu imati velike ciljeve?”, poručio je Pjanić.

Sarajevodanas/klix.ba

Prethodni tekst

Uposlenici vs. menadžment, Duška Jurišić kaže da se klevetničkim navodima narušava ugled TVSA

Sljedeći tekst

Džaferović i Al-Khateeb razgovarali o ekonomskoj saradnji, s naglaskom na oblast turizma

Idina vrh