Ruska crna lista, osvanulo ime britanskog funkcionera zaduženog i za BiH

13/02/2024
1 minuta čitanja

Kako je saopćeno, to je odgovor na stalni konfrontacijski kurs Londona, unutar kojeg se ulažu napori da se Rusija demonizira, antiruski narativi se aktivno izmišljaju kako bi se smanjio utjecaj Moskve u međunarodnoj areni dok se režim u Kijevu dodatno pumpa sa oružjem.

“Prinuđeni smo da konstatujemo da rusofobično nabijeni britanski predstavnici ne oklijevaju da učestvuju u rješavanju problema koji imaju za cilj diskreditaciju ustavnog sistema i društveno-političkih procesa u našoj zemlji. Istovremeno, značajan doprinos subverzivnom radu Londona u ruskom pravcu daju tzv. trustovi mozgova koji rade na bazi najvećih britanskih i zapadnih obrazovnih institucija”, navode iz Moskve.

Na listu je uvršten i lord Stuart Peach, specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan koji je čest gost u Bosni i Hercegovini, ali i drugim zemljama Zapadnog Balkana.

On je u više navrata osuđivao secesionističke politike vladajućih struktura bh. entiteta RS na čelu s Miloradom Dodikom i davao punu podršku suverentitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine i njenim institucijama prenosi klix.

Idina vrh