Šef hrvatskih socijaldemokrata: Fasciniran Rusijom Milanović je samo koristan idiot

19/01/2023
1 minuta čitanja

Predsjednik hrvatskih Socijaldemokrata i potpredsjednik Sabora Davorko Vidović komenritao je izjave predsjednika te države Zorana Milanovića nakon što ga je javno pohvalio ruski ministar vanjskih poslova.

Naime, Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske federacije pohvalio je Milanovića, a Vidović ističe kako to nije prvi put da ruski mediji ili političari Milanovića pohvale.

“Ova zvanična pohvala koja je došla iz redova najviših dužnosnika Rusije samo je potvrda da je predsjednik ispao u ovoj priči korisni idiot. Zloupotrebljen i iskorišten, jer ja bez obzira na njegovu fascinaciju Rusijom i njezinom nepobjedivom vojskom vjerujem da on jest ipak svjestan toga da je Rusija agresor”, rekao je Vidović.

 Vidović je dodao kako smatra da veliki dio Milanovićevih pristaša u Hrvatskoj dijele njegove antievropske stavove za što potpredsjednik Sabora smatra da je:

“Pokušaj da se distancira od europske politike i da što dosljednije brani svoj suverenistički stav i poziciju te demonstrirajući antizapadni i anti-NATO stav”.

Podsjećamo, šef ruske diplomatije pohvalio je nedavnu izjavu Milanovića u kojoj je hrvatski predsjednik između ostalog poručio, da je iskreno i pošteno reći kako je rat u Ukrajini i NATO-ov rat.

Milanović je pak poručio da ne zna šta je Lavrov svojom izjavom htio poručiti.

“Ne zanima me i ne znam što Lavrov time misli postići. Mene se to ne tiče. Ja sam se jednom samo s njim susreo, bio sam hladan s njim kao uvijek s Rusima”, kazao je hrvatski predsjednik.

Idina vrh