VUČIĆ SE PREDOMISLIO: “Erdogan mi objasnio šta je rekao, odustajemo od protestne note Turskoj.

07/03/2022
1 minuta čitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Leskovcu da je njegova zemlja odustala od upućivanja protestne note Turskoj u vezi sa prenijetim stavom o ulasku Prištine u NATO.

“Donijeli smo odluku da ne uputimo protestnu notu Turskoj jer sam imao razgovor sa Recepom Tayyipom Erdoganom i on mi je razjasnio šta je on rekao, šta je prenijeto i donijeli smo odluku da takvu notu ne upućujemo”, kazao je Vučić, prenosi Beta

On kaže da zbog sukoba u Ukrajini, mnogi vide u globalnoj situaciji mogućnost da riješe pitanje Kosova, a i da mnogi žele ubrzani prijem Kosova u međunarodne organizacije.

„Moja poruka, da ne bih ulazio u sve detalje, ako krenu sa tim, iznenadit će se snagom i efikasnošću Srbije. Onog dana kada ih budu primili u bilo koju međunarodnu organizaciju, to znači da su srušili Vašingtonski sporazum i tog dana saznat će imena više zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova i mi ćemo nastaviti svoj posao da radimo”, kazao je Vučić novinarima u Nišu.

Turski predsjednik prošle sedmice je rekao da će njegova zemlja podržati članstvo Prištine u NATO-u, te da im za to nije potrebna ničija saglasnost, a njegova izjava uslijedila je nakon što je Vjosa Osmani zatražila podršku.

Idina vrh