Armin Berberović koji je ubio doktorice Spahić i Suljić, vozio drogiran

14/08/2023
1 minuta čitanja

Najnoviji nalazi ukazali na poražavajući podatak

Prema nanjnovijim nalazima, utvrđeno je da je Armin Berberović koji je 26. maja ove godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći usmrtio doktorice Azru Spahić i Almu Suljić koja je naknadno podlegla teškim povredama, upravljao vozilom pod dejstvom droga.

Obavljena detaljna analiza

Naime, istog dana nakon nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promila alkohola te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je zbog počinjenih prekršaja oduzeta vozačka dozvola.

Nakon obavljene analize, utvrđeno je da je Berberović u krvi imao i drogu amfetamin.

Berberović je trenutno u protvoru koji mu je posljednji put produžen zbog uzemirenja javnosti.

Podsjećamo, Berberović je 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić, te nanio povrede dvjema djevojkama.

Građani Sarajeva organizirali proteste

Naknadno je dr. Alma Suljić podlegla povredama u KCUS-u.

Zbog ove nesreće došlo je do uznemirenja javnosti, te su građani Sarajeva drugog dana organizirali proteste na mjestu nesreće.

Medicinski fakultet u Sarajevu 25. juna je organizirao memorijalnu šetnju za tragično nastradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, te je položeno cvijeće na mjesto njihovog stradanja na Marindvoru.

Grad Sarajevo je donijelo odluku o podizanju spomen-ploče doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić koje je Armin Berberović usmrtio na pješačkom prijelazu.

Spomen-ploča će se nalaziti na Marindvoru na mjestu nesreće.

Idina vrh