Daniel Craig priznao da mrzi slavu: Biti poznat mi je još uvijek toliko strano

Daniel Craig je priznao da mrzi svjetla reflektora od kako je dobio ulogu Jamesa Bonda 2006. godine, a slavu i dalje smatra “stranom”.

Ovaj 54-godišnji glumac bio je dobitnik priznanja na Filmskom festivalu u Montclairu 2022. godine, gdje je Stephen Colbert vodio razgovor u Centru za scenske umjetnosti New Jerseya.

Daniel je rekao: “Nekada sam to mrzio, ali mislim da je to bila slava koja mi se nije svidjela. Morao sam se naviknuti da budem poznat, što mi je još uvijek toliko strano”.

Daniel je nedavno imenovan za člana odreda Sv. Mikaela i Sv. Georgea – istu titulu koju ima njegov legendarni lik na velikom ekranu – James Bond.

Filmskoj zvijezdi pripala je počast od princeze u dvorcu Windsor kao priznanje za njegov izuzetan doprinos filmu i pozorištu.

Zvanični nalog kraljevske porodice na Twitteru podijelio je fotografiju na kojoj Daniel prima počast, uz čuvenu rečenicu iz filma o Bondu: “Očekivali smo te”.

Daniel je glumio u posljednjih pet filmova o Bondu od 2006. godine, prije nego što je okončao svoju vladavinu filmom “No Time To Die” iz 2021. godine