Džanan Musa se vratio treninzima samo 19 dana nakon operacije dušnika

04/05/2022
1 minuta čitanja

Bh. košarkaš Džanan Musa danas se vratio u dvoranu i počeo s laganim treninzima nakon operacije dušnika kojoj je 15. aprila podvrgnut zbog rupture, a koju je doživio u meču protiv Manrese u okviru španske ACB lige.

Sjajni bh. košarkaš tada je odmah nakon utakmice morao na hitan operativni zahvat na vratu jer je zbog udarca imao probleme s disanjem, da bi ga već sljedećeg dana prebacili na redovno odjeljenje u bolnici gdje je i počeo s procesom rehabiliacije.

Nakon 20-ak dana, tačnije 19, Musa se u potpunosti oporavio i počeo s laganim treninzima, a danas je na svojim službenim stranicama na društvenim mrežama objavio insert s treninga pokazavši da se polako vraća u staru formu.

“Korak po korak! Trening s mojim bratom Rubenom Portesom”, napisao je Musa uz priloženi videosnimak.

Nakon sedam dana Musa je izašao iz bolnice i čini se da je spomenuta povreda sada iza njega, a koliko je važan igrač za svoj tim najbolji je pokazatelj da se našao u izboru za najkorisnijeg igrača španske ACB lige u glasanju navijača.

Musa je u ovoj sezoni bio na prosjecima od 20 poena, 5,1 skok i 3,1 asistencije. Što se tiče njegovog tima, oni do kraja sezone u Španiji igraju još tri kola, a Breogan se bori za play-off, od kojeg su uudaljeni samo jednu pobjedu.

Idina vrh