Poznate sudije za četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

18/08/2023
1 minuta čitanja

Komitet za suđenje N/FS BiH odredio je arbitre za četvrtu rundu Premijer lige Bosne i Hercegovine

Prva utakmica kola igra se u Ugljeviku gdje će Zvijezda 09 dočekati dobojsku Slogu. Na otvaranju kola meč sudi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa pomoćnicima Dženanom Milićem i Enesom Đozićem, dok je Irfan Peljto četvrti sudija.

U subotu se igra još jedna utakmica, i to na Mokrom docu gdje Posušje čeka Željezničara. Dragan Kesić iz Gradiške je glavni sudija, a pomažu mu Tarik Mulasmajić i Davor Beljo, dok je Josip Martinović četvrti sudija.

Sabrija Topalović je glavni sudija meča Borac – Igman koji se igra u nedjelju. Zeničaninu asistiraju Sreten Udovičić i Goran Ilinčić, a četvrti sudija je Dragan Todić iz Doboja.

Duel Zrinjskog i GOŠK-a sudiće Mateo Musa iz Čitluka, uz asistenciju Jureta Muse i Marka Zelenike, dok je četvrti sudija Antoni Bandić iz Gruda.

U nedjelju u terminu od 21.30 igraju Velež i Široki Brijeg. Meč sudi  Haris Halkić iz Sanskog Mosta, kojem će ovo biti debi kao prvi sudija. Nedavno je u duelu Sarajevo – Posušje po prvi put bio na Premijer ligi, ali kao četvrti sudija. Halkiću će asistirati Hasan Nanić iz Bužima, kojem je ovo debi u Premijer ligi, te Bojan Makarić. Četvrti sudija je još jedan debitant, Danijel Perić iz Bijeljine.

Za ponedjeljak je ostala posljednja utakmica kola, Tuzla City – Sarajevo. Meč sudi Darko Gedžić iz Brčkog, uz asistenciju Aleksandra Smiljanića i Nebojže Žugića. Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Idina vrh