Uoči utakmice Humane zvijezde BiH i Hrvatske u Travnik stigao Ćiro Blažević

04/05/2022
1 minuta čitanja

Travniči stadion “Pirota” biće domaćin utakmice Humanih zvijezde BiH i Hrvatske. A u svoj vezirski grad došao je i legendarni trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

Za humane zvijezde Hrvatske, koje će sa klupe predvoditi srebreni iz Rusije i aktuelni selektor Hrvatske Zlatko Dalić i Ivica Grnja čuveni Osijekov napadač i trener, nastupiće naviše fudbalera iz bronzane generacije sa SP 1998. godine: Balić, Živković, Bičanić, Špehar, Pralija, Kranjčar, Šimunić, Banović, Stanić, Nereljak, Vlaović, Bokšić, Olić, Šurjak…

Domaći selektor Fuad Muzurović na teren Pirote raspolagaće sa sljedećim nekadašnjim fudbalerima: Vlatko Glavaš, Elvir Bolić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Mirza Varešanović, Senad Repuh, Almir Tolja, Edin Mujčin, Senad Brkić, Miro Klaić, Goran Brašnić, Darko Ljubojević, Munir Talović, Alen Škoro, Damir Špica, Zlatan Muslimović, Vladan Grujić, Damir Hadžić, Darko Maletić, Saša Papac, Đelaludin Muharemović, Gradimir Crnogorac.

Muzuroviću će asistirati na klupi Marko Ilić, Husnija Arapović i Sinan Sinanović.

Učešće na ovom događaju uzeće i brojni bosanskohercegovački sportisti. Atletičar Amel Tuka, bokser Dževad Poturak, ali i bivši kapiten košarkaške reprezentacije, proslavljeni i aktuleni ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo Samir Avdić.

Gost ovog događaje biće i predstavnik EU delegacije u BiH Johann Sattler.

Organizator utakmice Ivica Džambas navodi da je cilj utakmice humanitarnog karaktera, jer sva sredstva od prodatih ulaznica idu za dvije škole u Travniku. Za katolički školski centar Petar Barbarić i za Srednju školu Travnik, koja je u izgradnji, a svrha je opremanje IT učionica te dvije škole.

“Mi ćemo taj dan iz Travnika, iz srca Bosne cijeloj regiji, Europi i svijetu poslati jasnu poruku kako se gradi život, na uzajannom razumijevanju. MI u Srednjoj Bosni živimo zajedno i niti jedna politika nas neće rastaviti, samo nas njihova prepucavanja mogu ojačati, da zajedno pokažemo da možemo puno više doprinijeti lokalnoj zajednici”, kazao je Džambas.

Vrh Hrvatskog nogometnog saveza u Travniku će predstavljati predsjednik Marijan Kustić i Zorislav Srebrić, selektor Zlatko Dalić, njegovi pomocnici Ladić, Olić i Pletikosa.

Johanu Sattleru će biti uručena lopta sa potpisom svih igrača na ovoj utakmici, a pred početka meče dva goluba će poletjeti sa Pirote.

Humane zvijezde BiH i Hrvatske igraju sutra 17 sati u Travniku.

Prethodni tekst

Indija traži da joj Rusija prodaje naftu za manje od 70 dolara po barelu

Sljedeći tekst

Luka Garza dobio pravo nastupa za košarkašku reprezentaciju BiH

Idina vrh