Vanjskotrgovinska komora BiH organizira prvu Međunarodnu konferenciju logistike

22/07/2023
1 minuta čitanja

Konferencija, kako navode iz VTK BiH, povezuje naprednu logistiku i stručnjake lanaca snabdijevanja

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) organizira prvu Međunarodnu konferenciju logistike u Bosni i Hercegovini čiji je fokus na inovativnosti i tehnologiji lanaca nabavke, a učesnicima će biti predstavljeni svi raspoloživi alati, tehnike, podaci te mogućnosti umrežavanja i ostala postignuća u tom području.

Na konferenciji koja će biti održana 8. septembra u Sarajevu očekuje se više od 150 učesnika, među kojima su i predstavnici nadležnih bh. institucija, vodećih kompanija u području špedicije, logistike, upravljanja cestovnim operaterima, morskim i zračnim lukama, upravljanja željeznicama, predstavnici vodećih kompanija korisnika usluga u ovom području, predstavnici financijskih institucija, banaka, osiguravajućih društava i drugi.

Konferencija, kako navode iz VTK BiH, povezuje naprednu logistiku i stručnjake lanaca snabdijevanja u svrhu njihovog umrežavanja, benchmarkinga, razmjene znanja i iskustava te novih tehnologija, kao i povećanja stepena konkurentnosti poslovnih sistema u BiH i regionu.

Tokom konferencije učesnici će imati priliku sudjelovati u različitim sesijama vezanim za poslovna dostignuća i savjetovanje te steći nova znanja i vještine, što će im omogućiti poduzimanje prvih koraka prema uspješnom umrežavanju putem B2B sastanaka logističkih kompanija.

Osim toga, posjetioci će moći sudjelovati u stručnim panel diskusijama o najnovijim tehnologijama i postignućima u području logističkih tehnologija, usluga, modernih pružatelja logističkih usluga, upravljanja lancima snabdijevanja (Supply Chain Management – SCM), kao i prezentacijama razvojnih mogućnosti željezničkih i lučkih kapaciteta i modernog upravljanja transportom i skladištem u BiH i regionu.

– S obzirom na veliki značaj konferencije, ovaj događaj je izuzetna prilika za promociju interesa zainteresovanih regionalnih i domaćih kompanija, ali i prilika za ostvarivanje kontakata i dogovaranje poslovne suradnje – ističu iz VTK BiH.

Prethodni tekst

Jedan od svjetskih lidera s najdužim stažem očekuje produženje vladavine nakon nedjeljnih izbora

Sljedeći tekst

Koha: Ne očekuje se da kaznene mjere protiv Kosova budu ukinute do septembra, rukovodstvo EU otišlo na odmor

Idina vrh