Haos u Parizu pred meč Lige prvaka zbog prijetnji ISIL-a

08/05/2024
1 minuta čitanja
Pariška policija večeras je na nogama uoči utakmice polufinala Lige prvaka između Paris Saint Germaina i Borussije Dortmund, a sve zbog prijetnji ISIL-a.

Na društvenim mrežama pojavio se plakat na kojem je naoružani vojnik, a u pozadini se nalazi stadion s ispisanim lokacijama Berlina, Minhena i Dortmunda.

“Gdje želite” i “Postignite posljednji gol”, natpisi su koji se također nalaze na plakatu, a zbog svega je, javlja The Sun na nogama antiteroristička jedinica policije u Parizu.

Prijeteća fotografija objavljena je u Voice of Khurasan – “terorističkom časopisu” koji ovaj odred objavljuje na internetu. Fotografija se pojavljuje na posljednjoj stranici časopisa.

Još nema izjave od strane krovnog tijela evropskog nogometa UEFA-e ili bilo koje od četiri strane uključene u utakmice.

PSG večeras na Parku prinčeva u Parizu dočekuje Dortmund i juri njegovu prednost od 1:0 iz prvog meča, a sutra će u Madridu minhenski Bayern gostovati Realu.

U Parizu će večeras pored policajaca antiterorističke jedinice na terenu biti i teško naoružani specijalci Istraživačko-interventne brigade (BRI) te oko 500 redovnih policajaca.

Idina vrh