Mijatović o Josipu Brozu Titi: Druže predsjedniče, dok sam živ slavit ću te, a reviziju historije ostavljam ovim gubitnicima

04/05/2024
1 minuta čitanja

Iz pepela si digao zemlju i napravio je velikom.

Potpredsjednik SDP-a, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i zamjenik premijera FBiH Vojin Mijatović oglasio se nad društvenim mrežama povodom godišnjice smrti Josipa Broza Tita.

– Druže predsjedniče, vječna ti slava.

Iz pepela si digao zemlju i napravio je velikom. Cijeli svijet nam se klanjao i poštovao nas. Bili smo ujedinjeni, bili smo složni, bili smo jedan narod.

Otišao si kao svjetski lider, taj dan stala je Jugoslavija, ali stao je i cijeli svijet, da ti se pokloni i isprati velikana – naveo je Mijatović na društvenim mrežama i dodao:

– Druže predsjedniče, kažu danas “lideri” da su živjeli u tvom “režimu”, kažu drugi da nisu imali pravo na vjeroispovijest, kažu da su ustaše i četnici bili oslobodioci, kažu oni koje si ti napravio, koji ne bi postojali da nije bilo tvog “režima”.

Poručio je da dok je živ da će slaviti Tita i njegov “režim”, a da reviziju historije ostavlja “ovim gubitnicima koji ne mogu okrečiti ono što si ti sagradio”.

– Druže predsjedniče: “Dok god budete čuli na Ljubinom Grobu pucnje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu više nema živih proletera” – zaključio je u svojoj objavi Mijatović.

Idina vrh