TvSA

Mehmed Muharemović : Općina Centar je pripremila bogat program za Dan Kantona Sarajevo, te Dan Općine Centar

02/05/2024
1 minuta čitanja

O programu aktivnostima i manifestaciji koje se na području općine Centar tradicionalno održavaju u povodu 2. maja – Dana Općine Centar, s ciljem sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada tog dana ratne 1992. godine, govorili smo s Mehmedom Muharemovićem vijećnikom OV Centar.

“Dani Općine Centar od 2 do 9. maja mi smo planirali jedan bogat program aktivnosti. Drugog, trećeg i osmog maja je obilježavanje svih bitnih spomen obilježja gdje će se polagati cvijeće, znači aktivnosti kreću evo već od jutros od 09:45 polaganje cvijeća na mezarju Kovači, do osmog u 10:00 sati je obilježavanje spomen obilježja u parku iza ulice Obala Kulina bana gdje su se odvijale ključne bitke 2. maja 1992. godine i ispred hotela Zagreb gdje će isto biti položeno cvijeće”, kaže Muharemović.

Općina Centar drugi maj slavi kao svoj dan. Slavimo ga jer želimo da u godinama koje dolaze, decenijama, pa i stoljećima, baš rođendan Općine Centar bude povod da se kazuje istina o tome kako su se cijevima za vodu i drugim alatima hrabri branitelji suprotstavili u tom trenutku visoko tehnički opremljenom agresoru, poručujue.

Idina vrh